Een B2B sales video opnemen in 6 stappen + tips

Ben je verantwoordelijk voor de sales binnen je B2B organisatie en ben je op zoek naar vriendelijke en moderne manieren van prospects benaderen? In dit blog lees je hoe je een B2B sales video opneemt in 6 stappen én krijg je tips voor maximaal resultaat!

 

Prospects benaderen via B2B sales video's

Je wilt meer contact met prospects en je vraagt je af wat de beste manier is om ze te benaderen. In dit blog leggen we je uit hoe je contact legt met nieuwe klanten via een persoonlijke salesvideo.

Waarom video? 

In een kennismakingsvideo stel je jezelf voor aan je prospect op een manier die alleen jij kunt overbrengen. Je kunt op die manier precies uitleggen waarom jouw dienstverlening de oplossing is voor de ontvanger. Ontvangers bekijken de video op een zelfgekozen moment, wanneer zij tijd hebben om naar je verhaal te luisteren. Het doel is om in contact te komen met prospects op een manier die voor iedereen prettig en persoonlijk is. We noemen dit ook wel video prospecting.

Wat zijn de voordelen?

De een-op-een salesvideo aanpak biedt de wereld van B2B leadgeneratie en koude acquisitie een aantal belangrijke voordelen:

 • Hogere respons dan traditionele outbound methoden
 • Je bespaart jezelf ongevraagde telefoontjes aan prospects   
 • Prospects bekijken de video wanneer het uitkomt
 • Je eerste ontmoeting met prospects komt tot leven  
 • Jij vertelt precies wat je wilt vertellen zonder ruis op de lijn 
 • De positieve reacties geven een boost!

Met je eigen ogen zien hoe dit werkt? Vraag hier jouw persoonlijke video aan

Video software

Een B2B sales video neem je zelf op met je smartphone of laptop met webcam functie en eventueel een paar oordopjes. Ook heb je een video programma nodig waarmee je video’s kunt opnemen en hosten. En that’s it, meer heb je qua apparatuur niet nodig.

Er zijn verschillende programma’s waarmee je video’s kunt opnemen en hosten. Denk aan Vidyard, Vimeo, Wistia, YouTube, Video Ask van Typeform en Hippo video.

Wij werken zelf het liefste met Vidyard vanwege de kwaliteit en omdat we deze kunnen integreren met andere software die we gebruiken (bijv. HubSpot). Een account aanmaken is gratis. Wil je meer functionaliteiten gebruiken dan kun je uit verschillende licenties kiezen.

Pro tip: Ga je Vidyard gebruiken en werk je met Google Chrome? Installeer dan ook de Google chrome extensie, want dan kun je vanaf ieder tabblad makkelijk en snel video’s opnemen!

b2b sales video software

B2B prospects benaderen in 6 stappen: 

 1. Wat wil je met je sales video bereiken?
 2. Kies de omgeving
 3. Schrijf een video script
 4. Neem je video op
 5. Opvolging
 6. Video versturen

1. Wat is het doel van je sales video? 

Beginnen met het opnemen van een video zonder doel is geen goed idee. Dit kost je uiteindelijk meer tijd. Neem daarom eerst de tijd om voor jezelf te bedenken wat je met je video wilt bereiken. Wil je jezelf voorstellen aan een prospect? Of wil je prospects waarmee je in het verleden contact hebt gehad, iets vertellen over je nieuwe diensten/producten?


2. Kies de omgeving 

Niet geheel onbelangrijk is het kiezen van een locatie, of in ieder geval een ruimte waar je de video gaat schieten. Dit hoeft geen studio te zijn met allerlei apparatuur. Maar denk wel even na over de locatie en hoe dit straks overkomt op beeld. Past de omgeving bij je boodschap en degene die het ontvangt?

Kijk ook hoe je optimaal gebruik kunt maken van het licht. Natuurlijk licht is het beste, en het kost niets. Kijk daarom altijd of je hiervan gebruik kunt maken door bij een raam te gaan staan of zelfs helemaal buiten. Wil je in een kantoorruimte opnemen? Check dan even of het licht niet te hard is.

sales video omgeving

Foto van Artem Beliaikin op Unsplash

Pro tip: Neem ook het geluid mee in het kiezen van je omgeving. Het is vervelend als je net je verhaal erop hebt staan, en erachter komt dat er ruis op de achtergrond te horen is. Kies daarom voor een relatief rustige ruimte. Je kunt ook een dasspeld microfoon gebruiken voor je smartphone, eventueel met een kleine pluizige kap tegen wind en andere ruis.

3. Schrijf een video script

Een video script helpt je om je verhaal rustig en duidelijk te vertellen. We kennen allemaal wel het gevoel dat je achteraf dingen hebt verteld die je eigenlijk niet van plan was. Dit is niet erg natuurlijk, maar het is toch wel fijn als je de belangrijkste punten niet vergeet.

Je kunt je verhaal in zijn geheel uitschrijven, maar je kunt ook alleen steekwoorden gebruiken. Als je echt goed voorbereid wil zijn, kun je ervoor kiezen eerst je verhaal uit te schrijven, en hieruit een paar steekwoorden te halen. Het voordeel is dat je op die manier beter kunt inschatten hoe lang je video gaat duren.

Een goede sales video duurt maximaal 90 seconden. Gebruik in je verhaal maximaal 2 zinnen om jezelf voor te stellen en te vertellen wat je doet. De rest van de tijd gebruik je om uit te leggen wat het doel van je video is en wat de meerwaarde is voor de ontvanger. Dat is uiteindelijk de reden dat je een video stuurt.

Pro tip: Creëer je eigen autocue door steekwoorden op een A4-tje naast je webcam te hangen. Werkt super goed! Steekwoorden helpen om een authentiek verhaal te vertellen.

4. Neem je sales video op

Ga je de video opnemen, houdt het gesprek dan luchtig en vriendelijk. Doordat je volle focus ligt op je verhaal goed vertellen, kun je hier onbedoeld wat geconcentreerd bij kijken. Probeer daarom niet alleen op je verhaal te letten, maar ook op de manier waarop je het vertelt.

In de filmwereld wordt altijd gezegd dat je niet in de camera moet kijken. Maar in dit geval doe je dat wel. Je start je sales pitch alsof je tegenover je prospect zit. Hierdoor komt jouw boodschap binnen. Lachen, natuurlijk overkomen en authenticiteit zijn key!

Bekijk deze video voor inspiratie

 

5. Opvolging van prospects

Afhankelijk van je gekozen doel, is het doel toch vaak om in contact te komen met prospects. Hier hoort ook een goede opvolging bij. Wat wil je dat een ontvanger doet aan het einde van de video? Zorg dat er een duidelijk volgende stap zichtbaar is en dat het makkelijk is voor de ontvanger om hierop te klikken. Bijvoorbeeld door een opvallende knop met korte actiegerichte tekst zoals “plan een call”.

sales video opvolgen

 

6. Video versturen naar prospects 

Geef een korte introductie in de e-mail en plaats daarna een thumbnail in de mail. Dit is een preview van de video die je gaat sturen - in de vorm van een soort print screen. Je gebruikt deze in de e-mails met een linkje die naar de video leidt. Dit komt net even iets leuker binnen dan tekst met een blauw linkje erin. Met verschillende automation software kun je automatisch e-mails versturen. Wij gebruiken hiervoor de Saleshub van HubSpot. Zo kun je de focus leggen op het opnemen van video's en doet de software de rest. Ready, set, go!

b2b sales video versturen

 

 

B2B prospects benaderen met sales video's?

Wil jij op een positieve manier in contact komen met je prospects en jezelf onderscheiden? Dan zijn persoonlijke sales video's echt iets voor jou!

Maar hoe zorg je dat je verhaal klopt en dat je impact maakt? Je hebt immers maar één kans op een eerste indruk. Vraag hier jouw persoonlijke video aan en zie met je eigen ogen hoe je een goede sales video opneemt, zodat prospects niet meer om je heen kunnen. Let's go!

 

 

Subscribe