Hoe behaal je sales targets vanuit huis? Tips voor leadgeneratie via video

Hoe ga je om met leadgeneratie wanneer je de deur niet uit kunt? En hoe zorg je ervoor dat sales niet stil komt te liggen? Wij geven tips hoe je sales kansen creëert zonder hiervoor in de auto te stappen. Je denkt misschien dat de fysieke afspraak cruciaal is, maar niets is minder waar. Een geautomatiseerd en gedigitaliseerd traject kan de oplossing bieden om je sales te continueren.

 

Waarom is video juist nu relevant voor leadgeneratie?

We bevinden ons op dit moment in een tijd waarin van ons gevraagd wordt om creatief te zijn. Afspraken worden gecanceld, bedrijven zijn telefonisch beperkt of zelfs niet bereikbaar en we werken op afstand van elkaar. Sales targets komen in gevaar en mensen zitten spreekwoordelijk gezegd ‘met de handen in het haar’.

Is dit wel nodig? Hoe zorg je er samen voor dat onze business niet volledig stil komt te liggen? Wij geloven dat het kan door gebruik te maken van de technologie die we tot onze beschikking hebben. Het nieuwe werken was nog nooit zo relevant.


Tips voor leadgeneratie via video

Door gebruik te maken van online video, krijg je de mogelijkheid op afstand leads te genereren en op te volgen. Maar het stopt niet hier, want ook presentaties kunnen prima online worden gegeven. Offertes kunnen worden toegelicht via video en zelfs na het tekenen van een offerte kan in veel gevallen de samenwerking via video worden opgestart. Het salestraject hoeft dus zeker niet stil te vallen - en kan zelfs efficiënter worden dan voorheen.

1. Jezelf voorstellen via video

Het persoonlijke contact, maar dan digitaal. Video prospecting is het doen van acquisitie door gepersonaliseerde videoboodschappen. Het mooie van deze aanpak is dat je jezelf op een vriendelijke manier voorstelt zonder de ontvanger telefonisch te storen, gewoon vanuit huis. Aan het einde van de video verschijnt je agenda in beeld waarin de ontvanger een korte kennismaking kan plannen. Dit gaat allemaal automatisch! Je kan dus effectief omgaan met je tijd, in tegenstelling tot ongewenste telefoontjes en onaangekondigde bezoeken. Bekijk hier hoe het werkt.

2. Website aanvragen opvolgen met een video

Aanvragen die via je website binnenkomen kun je automatisch opvolgen. Jouw prospect ontvangt dan een verstuurde e-mail met jouw persoonlijke video boodschap. Jouw agenda verschijnt in beeld waarin een video afspraak kan worden ingepland.

leads opvolgen via video

3. Afspraken opvolgen

Hoe volg je klant afspraken op zonder er daadwerkelijk langs te mogen gaan? Simpel, de afspraak verloopt gewoon via het geïntegreerde platform Zoom, waarin jij en je prospect eenvoudig kunnen inloggen. In deze video call kun jij je kennismakingsgesprek voeren zoals je gewend bent. Het voordeel is dat je op deze manier niet meer in de auto stapt voor een kennismaking, waarna er uiteindelijk geen match blijkt te zijn. Dit bespaart je toch weer reistijd die je kunt investeren in nieuwe leads. Bovendien kun je thuis van je eigen koffie genieten!

 

Tools en software  

Door slimme applicaties met elkaar te laten samenwerken, worden taken automatisch uitgevoerd. Het is dus afhankelijk van jouw doel, welke software je hiervoor nodig hebt. Wil je jouw sales traject automatiseren en digitaliseren van begin tot eind? Wij hebben een selectie gemaakt van tools waarbij je van acquisitie tot samenwerking - op afstand - je salestargets behaalt.
 

Hubspot

  • Laat mensen zelf een afspraak in jouw agenda inplannen
  • Verstuur automatische (opvolg) e-mails


Vidyard

  • Neem eenvoudig video's op met je smartphone
  • Verstuur je persoonlijk opgenomen video's naar prospects

Zoom

  • Volg leads op via een video call
  • Vertel je verhaal via een video presentatie
  • Beantwoord vragen over offertes
  • Start de samenwerking op via video calls

Leadopvolging via Zoom

 

Behaal sales targets, ook vanuit huis 

Ben je benieuwd hoe je jouw salestraject kunt vervolgen zonder de deur uit te gaan? Wij helpen je met het uitstippelen van de ideale route - én de middelen die je hiervoor nodig hebt. Neem contact met ons op.

 

Subscribe